A Szabolcsi Halászati Kft. egyik telelő taván, Kemecsén megkezdték a karácsony előtti lehalászást
Fotó: Csudai Sándor

A most kiemelt pontyok már a karácsonyi szezonra készülve kerülnek ki a vizekből. Ez a halászati cég átlagosan évente 500 tonna halat termel, az értékesítés nagy része a karácsonyi időszakra esik
Fotó: Csudai Sándor

Hazánkban a legnagyobb mennyiségben termelt halfaj a ponty, amelyből tavaly közel 12 000 tonna piaci méretű korosztályt halásztak le a tógazdasági haltermelők Fotó: Csudai Sándor

Halászok húzzák a hatalmas hálót a téli hidegben a jéghideg vízben Fotó: Csudai Sándor

A part közelében a hálóval összeterelt rengeteg hal Fotó: Csudai Sándor

Több ember megfeszített munkája szükséges a hatalmas háló mozgatásához Fotó: Csudai Sándor

Gépi segítséggel és óriási szákkal emelik ki a halakat a vízből Fotó: Csudai Sándor

A magyar haltermelés környezetbarát módon, alacsony energiafelhasználással, magas színvonalon állít elő kiváló minőségű, egészséges halhúst. A rendszeres halfogyasztást nem véletlenül ajánlják a dietetikusok, hiszen a halhús kevés koleszterint tartalmaz, és nagy mennyiségben található benne foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kalcium, továbbá gazdag A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitaminokban Fotó: Csudai Sándor

A gépek mellett kézzel is merik ki a halakat a hálóból Fotó: Csudai Sándor

A parton a gépkezelő figyeli a halászokat Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor