2021. október 7-én, csütörtökön, 17 órától az Art Market Budapest 2021 vásár Art Photo szekciójában tárlatvezetést tart a Capa Központ meghívásából Brandei Estes, a Sotheby’s fotórészlegének felelős vezetője.

Brandei Estes Capa Központ Art Market Budapest Hírek tárlatvezetés kiállítás
Forrás: Brandei Estes

A Capa Központ idén kiemelt fotószakmai partnere az Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti vásárnak. Az együttműködési megállapodás keretében két kiállítással – TISZTASZOBA és Robert Capa: A tetten ért halál – jelenik meg a vásár standjain, valamint számos programmal készül. Kiemelt esemény a nemzetközileg elismert szakember, Brandei Estes, a Sotheby’s aukciósház fotó-igazgatójának meghívása, aki az Art Photo szekcióban tart szubjektív tárlatvezetést, kiemelve az általa fontosnak, érdekesnek tartott műveket. Brandei Estes látogatásával a Capa Központ elősegíti a magyar fotográfia nemzetközi ismertségének növelését és hozzájárul a vásár magas szakmai színvonalához.

Brandei Estes a londoni Sotheby’s fotográfia részlegének felelős vezetője, aki több mint tíz évet dolgozott fotográfiai és kortárs művészeti galériákban Londonban és Párizsban, mielőtt 2013-ban csatlakozott a Sotheby’s-hoz. Brandei rendszeresen zsűrizik és számos nemzetközi fotográfiai díj – köztük a Prix Pictet – jelölőbizottságának tagja, valamint öt éven át volt a The Photographers’ Gallery TPG Contemporaries tanácsadó bizottságának elnöke. Brandei emellett egész évben előadásokat tart a fotógyűjtésről és a fotópiacról köz- és magánintézmények, múzeumok, galériák és vásárok számára világszerte.

Időpont: 2021. október 7., csütörtök, 17 óra
Helyszín: Art Market Budapest, Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11–12.)
A program angol nyelvű és ingyenesen látogatható.

További programjaink az Art Marketen a Capa Központ honlapján.