2021. október 14-én, csütörtökön, 18 órától a Budapest Parkban kerül bemutatásra a Pillanatképek Robert Capa életéből című zenés felolvasó-színházi estet – a világhírű fotóriporter szerepében Adorjáni Bálint, közreműködik Szőke Barna és Boros Levente (The Qualitons).

Konténerkiállítással és Robert Capa kedvenc időtöltésének, a kádban olvasásnak interaktív installációjával várja a látogatókat a Capa Központ a Budapest Parkban. A szórakozóhely nyitvatartási idejében látogatható tárlat kapcsolódó programjaként 2021. október 14-én, csütörtökön, 18 órától egy különleges előadás formájában Capa és világa is megidéződik.

Robert Capa  Budapest Park  Pillanatképek Robert Capa életéből  konténerkiállítás fotóriporter hírek fotó fotográfia

Mivel töltötte legszívesebben szabad óráit Robert Capa? Milyen bohém és veszélyes kalandokba keveredett a második világháború alatt? Milyen előnyökkel járt és milyen problémákat okozott magyar származása? Hogyan írt a fényképezésről, amikor éppen elege volt belőle? Adorjáni Bálint színész ad elő szövegrészleteket a Capa által és a róla írt könyvekből, Szőke Barna és Boros Levente, a The Qualitons együttes tagjainak zenei kíséretével. Az előadás egyedi formában mutatja be a Friedmann Endreként született Robert Capa életművét, egy vetített képválogatással pedig további elmerülésre invitálja a látogatókat a fotós világába.

Időpont: 2021. október 14., csütörtök, 18 óra
Helyszín: Budapest Park (1095 Budapest, Soroksári út 60.)
Az eseményen való részvétel ingyenes, de limitált és regisztrációhoz, illetve védettségi igazolvány bemutatásához kötött.